Saturday, September 15, 2012

Chocolate Cake Decorating Contest / Súťaž vo Výzdobe Čokoládovej Torty





Competition:
- Bake a chocolate cake according to the following recipe
- Decorate it
- Send one photo of the decorated cake with a recipe/description of the decoration to this email address: bake.slovak.roots(at)gmail.com

All photos will be published. 

Prize:
Chocolate/White apron from The Apron Society
Swiss Chocolate Paradise - 72% chocolate, white chocolate and cocoa powder ( all Swiss origin)

....................................................................................................................
Súťaž:
- Upečte čokoládovú tortu podľa receptu uverejneného nižšie
- Vyzdobte ju
- Pošlite jednu fotografiu torty s receptom/popisom výzdoby na mailovú adresu: bake.slovak.roots(zavináč)gmail.com

Všetky poslané fotografie budú uverejnené.

Výhra:
Čokoládovo/Biela zástera od Zásterovej spoločnosti
Švajčiarsky Čokoládový Raj - 72% čokoláda, biela čokoláda a kakao (všetko Švajčiarského pôvodu)




The competition runs from now until 15th October. The winner will be drawn at random. The results will be published on 16th October. 
..............................................................................................................
Súťaž trvá od teraz do 15. októbra. Výherca bude náhodne vylosovaný a výsledky losovania budú zverejnené 16. októbra. 




Chocolate cake - competition recipe

115 g melted butter, plus more for tin
1 cup granulated sugar
2 eggs
1 teaspoon vanilla extract
4 tablespoons cocoa powder
3/4 cup all purpose flour


Pre-heat oven to 160˚C.

Use stand mixer to mix butter and sugar until the sugar is dissolved.

Add the eggs. Stir in vanilla, cocoa and flour.

Pour the batter in a buttered cake tin (20 cm) and bake for about 30 minutes.
The cake is best when a little under baked and soft in the middle.


Serves 4

.............................................................

Čokoládová torta - súťažný recept

115 g rozpusteného masla, plus na vymastenie formy
1 pohár kryštálového cukru
2 vajcia
1 lyžička vanilkového extraktu
4 lyžice kakaa
3/4 pohára hladkej múky


Predhrejte rúru na 160˚C.
Pomocou mixéra zmiešajte maslo a cukor, kým sa cukor nerozpustí.
Pridajte vajcia. Vmiešajte vanilku, kakao a múku.
Nalejte cesto do maslom vymastenej tortovej formy (20 cm) a pečte asi 30 minút.
Torta je lepšia, keď jej uprostred mäkká a nie úplne dopečená.

4 porcie

No comments: