Tuesday, September 4, 2012

Easy Poppy Seed and Sour Cherry Strudel / Jednoduchá Makovo-Višňová Štrúdľa


For this easy strudel I advise you improvising with the measures. Use as much poppy seeds, sugar and cherries as you feel satisfactory. In this case, more is better.

............................................................
Táto jednoduchá štrúdľa Vám bude chutiť najlepšie, ak ju urobíte od oka. Dajte tam toľko maku, cukru a višní, koľko sa Vám zdá byť dobré. V tomto prípade je viac lepšie.


Easy Poppy Seed and Sour Cherry Strudel


pre-rolled puff pastry 42x26cm
60 g ground poppy seeds
40 g brown sugar
2 cups sour cherry compote, no juice
50 g butter, diced

1 egg for egg wash
powdered sugar for dusting


Preheat oven to 190˚C.
Roll out a puff pastry sheet on baking tray lined with baking paper.
Layer an even thickness of poppy seeds, sugar, cherries and butter. Leave out sufficient margin so that you can roll up the strudel easily. Transfer the strudel to the center of a tray, seam side underneath. Brush strudel with lightly beaten egg and bake for 25 minutes, or until golden brown.

Let cool, slice and dust with powdered sugar.

One 40 cm long strudel.

............................................................

Jednoduchá Makovo-Višňová Štrúdľa

vyvaľkané lístkové cesto 42x26cm
60 g mletého maku
40 g hnedého cukru
2 poháre zaváraných višní, bez šťavy
50 g na kocky pokrájané maslo

1 vajce na potretie
práškový cukor na posypanie


Predhrejte rúru na 190˚C.
Na plechu, vystlanom papierom na pečenie, si rozrolujte plát lístkového cesta. 
Na plát nasypte rovnomernú vrstvu maku, cukru, na vrch poukladajte višne a na ne maslo. Vynechajte dostatočný okraj, aby ste mohli štrúdľu pohodlne zrolovať. Štrúdľu preložte do stredu plechu, skladom dole, potrite ju zľahka vyšľahaným vajcom a dajte piecť na 25 minút, resp. do zlatohneda. 

Nechajte vychladnúť, nakrájajte a posypte práškovým cukrom.

Jedna 40 cm dlhá štrúdľa.

No comments: